Johanna lähikuvassa

Näkemyksiä ja kokemuksia:

Tipatonta koko vuotta!

Näin tammikuussa moni viettää juhlakauden jäljiltä nenänvalkaisuviikkoja tipattoman tammikuun merkeissä. Itselleni alkoholi ei koskaan ole ollut mikään erityinen pääasia ja olut ylipäätään on minun suussani aika pahaa, joten tipattomia kuukausia taitaa puolivahingossa tulla vietettyä tämän tästä. Melko monesti olen baarissa tarkistanut koko alkoholittoman valikoiman ja surulliseksihan se vetää.

Tapaan aloittaa pyytämällä "jotain kivaa" alkoholitonta. Joidenkin baarityöntekijöiden mielestä moinen on lähtökohtaisesti jo sula mahdottomuus. Alkoholittomia oluita ja siidereitä tarjotaan aika usein, mutta, alkoholilla tai ilman, eivät ne oikein minulle maistu. Aika monessa melko tasokkaassakin ravintolassa valikoima loppuu viimeistään parin limun ja jokusen tuoremehun jälkeen. Kun erikseen kysyy, niin melko monesta paikasta löytyy kyllä Viisikko-henkistä ginger alea. Lantrinkia ei ilmeisesti mielletä alkoholittomaksi. Hintaakin on aina välillä hankala keksiä. Joissakin harvoissa paikoissa osataan sekoittaa drinkkejä myös ilman viinaa. Liian harvoissa.

Ymmärrän toki, että alkoholista saa paljon paremmat katteet kuin mehuista. Mutta kyllä niistä alkoholittomistakin drinkeistä voi enemmän pyytää kuin pelkästä mehusta. Minä ainakin muistan erikseen ja voisin pyynnöstä luetella ne yhden käden sormilla laskettavissa olevat paikat, joissa autoilija, odottava äiti ja muut myös alkoholitta hauskaa pitävät voivat tuntea itsensä oikeiksi asiakkaiksi. Yhdenlainen kilpailuvaltti sekin. Myös holiton on baarissa potentiaalinen maksava asiakas. Jos häntä vain sellaisena kohdellaan.

Onnittelut kaikille tipattomasta linjastaan. Tammikuuta voi kätevästi jatkaa vaikka huikattomalla helmikuulla!