Johanna Tikanmäki lähikuvassa

Kuka kumma Johanna?

Kuka olen?

Olen 34-vuotias diplomi-insinööri ja lentoturvallisuuden ammattilainen. Työskentelen lentoyhtiössä erityisesti turvallisuusdatan ja -analytiikan parissa. Asun avopuolisoni kanssa vallan tavallisessa, mutta oikein mukavassa kerrostaloasunnossa Kuitinmäessä, Olarissa.

Kokemusta päättäjänä toimimisesta minulla on kertynyt vuodesta 2009 alkaen teknisen lautakunnan jäsenenä sekä keskustan valtuustoryhmän sihteerinä. Syksystä 2016 alkaen olen ollut myös kaupunkisuunnittelulautakunnan varajäsen. Espoon kunnallispolitiikka alkaakin olla minulle jo varsin laajasti tuttua; erityisesti teknisen ja ympäristötoimen toimialan osalta.

Aiemmin olen toiminut mm. silloisen Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnan edustajistossa sekä HOAS:n valtuuskunnassa. Suomen Keskustassa olen saanut vaikuttaa kaikilla tasoilla paikallisyhdistyksistä aina puoluehallitukseen asti. Tällä hetkellä olen mm. puoluevaltuuston varajäsen.

Espoossa olen ehtinyt asua Olarin lisäksi lyhyet pätkät Leppävaarassa, Kilossa sekä tietenkin Espoon tilastokummajaisessa ja aina yhtä rakkaassa Teekkarikylässä Otaniemessä. Erityisesti luottamustehtävieni kautta myös muiden Espoon alueiden vahvuudet, haasteet ja muut erityispiirteet ovat tulleet tutuiksi.

Vapaa-aikanani harrastan varsinkin kunnallispolitiikkaa, mutta myös hyvää ruokaa, liikuntaa (viime aikoina erityisesti lavatanssia) sekä alkiolaisen itsensä kehittämistä eli sekä kauno- että tietokirjallisuuden monipuolista lukemista ja nykyisenä työmatka-autoilijana myös kuuntelemista.

Kaiken kokemani ja näkemäni jälkeen koen olevani sopiva ja pätevä olemaan mukana päättämässä meidän espoolaisten yhteisistä asioista. Näillä sivuilla esittelen tarkemmin näkemyksiäni ja tavoitteitani. Jos et löydä etsimääsi, ota reilusti yhteyttä tai tule tapaamaan.

Yhteystiedot

Päivätyöni luonteesta johtuen minut tavoittaa parhaiten sähköpostitse. Osoitteeni on muotoa etunimi.sukunimi@gmail.com ja ä:n pisteet jätetään luonnollisesti pois. Onneaan voi toki yrittää myös puhelimitse. Numeroni on 040 555 8593. IRCnetissä voi huhuilla nimimerkkiä Johanna. Kuulumisiin ja näkemisiin!

Tavoitteeni aiemmissa vaaleissa

Uskon pitkäjänteisyyteen poliittisessa vaikuttamisessa, mutta en siihen, että yksin saa mullistusta aikaan hetkessä tai edes kahdessa, alla on läpinäkyvyyden vuoksi myös tavoitteeni aiemmissa vaaleissa.

Tavoitteeni valtuustokaudella 2013-16

Politiikka on valintojen mahdollistamista

Elämä on valintoja täynnä. Toinen nauttii kerrostalon huolettomuudesta, toinen omasta vapaudesta pientalossa. Toisia lapsia hoidetaan kotona ja toisia päiväkodissa. Joku nauttii lukemisesta ja toinen viihtyy kisakatsomossa. Oikeita tai vääriä ratkaisuja ei ole. Yhteiskunnan ei kuulu määrätä arkielämämme tahtia, vaan tarjota erilaisia mahdollisuuksia. Erilaisille ihmisille. Kaupunki on ihmisiä varten.

Hyvä kaupunkiympäristö on yhteinen asia

Meidän on huolehdittava yhteisestä ympäristöstämme niin pienessä kuin suuressakin mittakaavassa. Puistot ovat yhteinen olohuoneemme. Joukkoliikenteen on oltava houkutteleva vaihtoehto yksityisautoilulle. Onnistuneilla pyörä- ja kävelyteillä työmatka- ja asiointiliikkuminen yhdistyy virkeään mieleen ja parempaan fyysiseen kuntoon. Erityisesti keskusta-alueiden suunnittelussa on ensimmäisenä varmistettava toimivat joukko- ja kevyen liikenteen yhteydet, jotta lähialueen arkiasiointi on kaikille helppoa ja sujuvaa.

Tolkkua ja kohtuutta

Kaikki maksaa. Politiikka on niukkuuden jakamista. Jokaiselle lapselle ei koskaan saada henkilökohtaista opettajaa, jokaiseen pihaan bussipysäkkiä eikä kaikkien julkisten rakennushankkeiden tarvitse edustaa kokeilevaa ja kallista "wau-arkkitehtuuria". Päätöksenteossa on pidettävä tolkku ja kohtuus mielessä. Verovarat ovat meidän kaikkien rahoja. Niitä on käytettävä vastuullisesti.

Tavoitteeni valtuustokaudella 2009-12

Alla on vertailun vuoksi tavoitteeni edellisistä vaaleista. Neljän vuoden aikana linja on toki kirkastunut, mutta tavoitteet ovat ennallaan.

Politiikka on valintojen mahdollistamista

Elämä on valintoja täynnä. Toinen nauttii kerrostalon huolettomuudesta, toinen omasta vapaudesta pientalossa. Toisia lapsia hoidetaan kotona ja toisia päiväkodissa. Joku nauttii lukemisesta ja toinen viihtyy kisakatsomossa. Oikeita tai vääriä ratkaisuja ei ole. Yhteiskunnan ei kuulu määrätä arkielämämme tahtia, vaan tarjota erilaisia mahdollisuuksia. Erilaisille ihmisille. Kaupunki on ihmisiä varten.

Ympäristö on yhteinen asia

Meidän on huolehdittava yhteisestä ympäristöstämme niin pienessä kuin suuressakin mittakaavassa. Puistot ovat yhteinen olohuoneemme. Joukkoliikenteen on oltava houkutteleva vaihtoehto yksityisautoilulle. Onnistuneilla pyörä- ja kävelyteillä työmatka- ja asiointiliikkuminen yhdistyy kansanterveystyöhön.

Tolkkua ja kohtuutta

Kaikki maksaa. Politiikka on niukkuuden jakamista. Jokaiselle lapselle ei koskaan saada henkilökohtaista opettajaa eikä jokaiseen pihaan bussipysäkkiä. Päätöksenteossa on pidettävä tolkku ja kohtuus mielessä. Verovarat ovat meidän kaikkien rahoja. Niitä on käytettävä vastuullisesti.