Johanna lähikuvassa

Kuka kumma Johanna?

Kuka olen?

Olen 38-vuotias diplomi-insinööri ja lentoturvallisuuden ammattilainen. Työskentelen lentoyhtiössä erityisesti lentoturvallisuusanalytiikan ja operatiivisen riskienhallinnan parissa. Perheeseeni kuuluu puoliso ja 1-vuotias lapsi. Asumme huolettomasti kerrostalossa Kuitinmäessä, Olarissa.

Espoon päätöksenteossa minulla on kokemusta kuluneelta valtuustokaudelta kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston varajäsenyydestä. Aiemmin olen toiminut kaksi vaalikautta 2009-2017 teknisen lautakunnan jäsenenä ja vajaan vuoden 2016-17 kaupunkisuunnittelulautakunnan varajäsenenä. Keskustan valtuustoryhmän sihteerin tehtävää olen hoitanut vuodesta 2009. Espoon kunnallispolitiikka alkaakin olla minulle jo varsin laajasti tuttua; erityisesti teknisen ja ympäristötoimen toimialan osalta.

Aiemmin olen toiminut mm. silloisen Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnan edustajistossa sekä HOAS:n valtuuskunnassa. Suomen Keskustassa olen saanut vaikuttaa kaikilla tasoilla paikallisyhdistyksistä aina puoluehallitukseen asti.

Espoossa olen ehtinyt asua Olarin lisäksi lyhyet pätkät Leppävaarassa, Kilossa sekä tietenkin muutamia vuosia Espoon tilastokummajaisessa ja aina yhtä rakkaassa Teekkarikylässä Otaniemessä. Erityisesti luottamustehtävieni kautta myös muiden Espoon alueiden vahvuudet, haasteet ja muut erityispiirteet ovat tulleet tutuiksi.

Vapaa-aikanani harrastan paitsi kunnallispolitiikkaa myös hyvää ruokaa, lapsen kanssa touhuamista, liikuntaa mahdollisuuksien mukaan sekä lukemista, jos aikaa jää.

Kaiken kokemani ja näkemäni jälkeen koen olevani sopiva ja pätevä olemaan mukana päättämässä meidän espoolaisten yhteisistä asioista. Näillä sivuilla esittelen tarkemmin näkemyksiäni ja tavoitteitani. Jos et löydä etsimääsi, ota reilusti yhteyttä tai tule tapaamaan.

Yhteystiedot

Minut tavoittaa parhaiten sähköpostitse. Osoitteeni on muotoa etunimi.sukunimi@gmail.com ilman ä:n pisteitä. Soittaakin saa, mutta en välttämättä pysty aina vastaamaan. Numeroni on 040 555 8593. Kuulumisiin ja näkemisiin!

Tavoitteeni aiemmissa vaaleissa

Uskon pitkäjänteisyyteen poliittisessa vaikuttamisessa, mutta en siihen, että yksin saa mullistusta aikaan hetkessä tai edes kahdessa, alla on läpinäkyvyyden vuoksi myös tavoitteeni aiemmissa vaaleissa.

Ajatuksiani kunnallisvaalien 2017 koittaessa

Kokemusta

Olen nyt saanut vaikuttaa kaksi viimeistä vaalikautta Espoon teknisessä lautakunnassa sekä Keskustan valtuustoryhmän sihteerinä sekä viimeiset puolisen vuotta myös kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsenenä. Tiedän siis, mihin olen lupautunut asettuessani ehdolle.

Tunnen siis jo valmiiksi Espoon kaupungin, sen päätöksenteon sekä toimintatapoja. Olen vuosien mittaan nähnyt tehokkaita ja hukkaan valuneita tapoja vaikuttaa kaupungin toimintaan ja päätöksentekoon. Tiedän, ettei demokraattisessa järjestelmässä tehdä vallankumouksia ja muuteta tilannetta yhdessä yössä, mutta toisaalta myös tiedän, että pitkäjänteisellä ja systemaattisella työllä saa aikaan tuloksia. Haluan käyttää taitojani ja tietojani jatkossakin espoolaisten, myös sinun, asioista huolen pitämiseen jatkossakin.

Näkemystä

Pitkäjänteinen politiikan tekeminen vaatii kestävää visiota, johon eteen tulevia päätösvaihtoehtoja voi peilata. Tiedän olevani oikeassa paikassa. Tukevalle perustalle on hyvä rakentaa entistäkin parempaa tulevaisuutta, myös kaupungissa.

Uskon vahvasti, että Espoossakin on tilaa ja tarvetta kaltaisilleni päätöksentekijöille, jotka eivät ole rakentamassa poliittista uraa tai ajamassa jonkin eturyhmän asoita, vaan rohkeasti rakentamassa hyvää kaupunkia, niin ympäristöltään kuin palveluiltaankin, meille kaikille tavallisille espoolaisille iloinemme ja suruinemme; kaupunkia, jossa erilaiset valinnat ovat mahdollisia erilaisille ihmisille eri elämäntilanteissa ja jossa jokaisen kuntalaisen on hyvä elää, kasvaa ja sivistyä.

Kohtuutta

Julkisten palveluiden täytyy olla toimivia, tehokkaita ja vaikuttavia, mutta niiden ei tarvitse olla eikä niiden pidä olla hulppeita ja yltäkylläisiä; eikä meillä veronmaksajina olisi moiseen edes varaa. Tämä tarkoittaa, että sekä asioita valmistelevien virkamiesten että meidän niistä lopulta päättävien on koko ajan pidettävä huolta kohtuullisuudesta. Yhteisillä rahoilla on liiankin helppo rakentaa mahtavia muistomerkkejä, jotka eivät välttämättä lopulta palvele tarkoitustaan.

Olen pitkäjänteisesti tehnyt työtä sen puolesta, että myös Espoon kaupungin päätöksenteossa pysyy tolkku ja kohtuus mukana. Haluan jatkaa samalla tiellä. Parhaita käytäntöjä meiltä ja muualta seulomalla ja kehittämällä on mahdollista saada samalla rahalla enemmän aikaan palveluita järjestettäessä. Investointien kohdalla on joka kerta mietittävä, miten hanke palvelee kaupungin palvelutuotantoa ja tavallisia kuntalaisia, ja toisaalta sen käytettävyyttä ja kustannuksia koko elinkaaren aikana; liian varhain homehtuneista toimitiloista Espoossakin on jo aivan liikaa kokemuksia.

Tavoitteeni valtuustokaudella 2013-16

Politiikka on valintojen mahdollistamista

Elämä on valintoja täynnä. Toinen nauttii kerrostalon huolettomuudesta, toinen omasta vapaudesta pientalossa. Toisia lapsia hoidetaan kotona ja toisia päiväkodissa. Joku nauttii lukemisesta ja toinen viihtyy kisakatsomossa. Oikeita tai vääriä ratkaisuja ei ole. Yhteiskunnan ei kuulu määrätä arkielämämme tahtia, vaan tarjota erilaisia mahdollisuuksia. Erilaisille ihmisille. Kaupunki on ihmisiä varten.

Hyvä kaupunkiympäristö on yhteinen asia

Meidän on huolehdittava yhteisestä ympäristöstämme niin pienessä kuin suuressakin mittakaavassa. Puistot ovat yhteinen olohuoneemme. Joukkoliikenteen on oltava houkutteleva vaihtoehto yksityisautoilulle. Onnistuneilla pyörä- ja kävelyteillä työmatka- ja asiointiliikkuminen yhdistyy virkeään mieleen ja parempaan fyysiseen kuntoon. Erityisesti keskusta-alueiden suunnittelussa on ensimmäisenä varmistettava toimivat joukko- ja kevyen liikenteen yhteydet, jotta lähialueen arkiasiointi on kaikille helppoa ja sujuvaa.

Tolkkua ja kohtuutta

Kaikki maksaa. Politiikka on niukkuuden jakamista. Jokaiselle lapselle ei koskaan saada henkilökohtaista opettajaa, jokaiseen pihaan bussipysäkkiä eikä kaikkien julkisten rakennushankkeiden tarvitse edustaa kokeilevaa ja kallista "wau-arkkitehtuuria". Päätöksenteossa on pidettävä tolkku ja kohtuus mielessä. Verovarat ovat meidän kaikkien rahoja. Niitä on käytettävä vastuullisesti.

Tavoitteeni valtuustokaudella 2009-12

Alla on vertailun vuoksi tavoitteeni edellisistä vaaleista. Neljän vuoden aikana linja on toki kirkastunut, mutta tavoitteet ovat ennallaan.

Politiikka on valintojen mahdollistamista

Elämä on valintoja täynnä. Toinen nauttii kerrostalon huolettomuudesta, toinen omasta vapaudesta pientalossa. Toisia lapsia hoidetaan kotona ja toisia päiväkodissa. Joku nauttii lukemisesta ja toinen viihtyy kisakatsomossa. Oikeita tai vääriä ratkaisuja ei ole. Yhteiskunnan ei kuulu määrätä arkielämämme tahtia, vaan tarjota erilaisia mahdollisuuksia. Erilaisille ihmisille. Kaupunki on ihmisiä varten.

Ympäristö on yhteinen asia

Meidän on huolehdittava yhteisestä ympäristöstämme niin pienessä kuin suuressakin mittakaavassa. Puistot ovat yhteinen olohuoneemme. Joukkoliikenteen on oltava houkutteleva vaihtoehto yksityisautoilulle. Onnistuneilla pyörä- ja kävelyteillä työmatka- ja asiointiliikkuminen yhdistyy kansanterveystyöhön.

Tolkkua ja kohtuutta

Kaikki maksaa. Politiikka on niukkuuden jakamista. Jokaiselle lapselle ei koskaan saada henkilökohtaista opettajaa eikä jokaiseen pihaan bussipysäkkiä. Päätöksenteossa on pidettävä tolkku ja kohtuus mielessä. Verovarat ovat meidän kaikkien rahoja. Niitä on käytettävä vastuullisesti.