Johanna lähikuvassa

Näkemyksiä ja kokemuksia:

Puheenvuoroni Keskustan puoluevaltuuston kokouksessa 29.4.2011

Hyvät ystävät,

minun ei tarvinne toistaa, miten pysäyttävän vaalitappion olemme juuri kokeneet. Tilanne on analysoitava tarkkaan kaikilla tasoilla. Viestin sieltä viimeisestäkin paikallisyhdistyksestä pitää myös tavoittaa puolueen johto. Pelkkä keskenään jauhaminen ei riitä.

Haluan nyt kuitenkin jo katsoa tulevaan. Meidän on ilman muuta kirkastettava linjaamme ja terävöitettävä viestiämme. Ennen kaikkea meidän kuitenkin pitää miettiä toimintatapojamme: Puolueen pitää olla todellinen vaikuttamisen kanava sen kaikille jäsenille. Kaikissa poliittisissa kysymyksissä. Aito kansanliike. Vaikuttaakseenhan ihmiset puolueeseen liittyvät. On arvokasta pitää huolta oman kylän ja kaupunginosan asioista paikallisyhdistyksessä, mutta elämää ja politiikkaa on myös omien kotikulmien ulkopuolella. Puolueen pitää tarjota todellisia mahdollisuuksia vaikuttaa myös valtakunnallisiin kysymyksiin. Nyt näin ei ole. Nykyaikainen sähköinen viestintä on lähentänyt meitä muuhun maailmaan, mutta ei vielä keskustan poliittiseen ohjelmatyöhön. Asiantilan on muututtava.

Jotta voimme jatkossa olla taas jotain muuta kuin neljänneksi suurin puolue, meidän on jatkettava koko Suomen ja kaikkien suomalaisten asian ajamista. Tämä tarkoittaa vahvaa panosta myös etelän suurissa ja edelleen kasvavissa vaalipiireissä. Vaikka prosentit olivat surkeita, pelkästään meillä Espoossa keskusta sai kuitenkin yli 6000 ääntä. Se on enemmän kuin monessa kunnassa on äänioikeutettuja.

Meilläpäin kaikki palstamillimetrit pitää raa'alla rahalla ostaa, joten meille ja koko tämän puolueen uudelle valoisalle tulevaisuudelle on erittäin tärkeää, että meidän kokeneilla uusmaalaisilla kansanedustajilla, Paula Lehtomäellä ja Antti Kaikkosella, on jatkossakin painavia ja mielenkiintoisia tehtäviä. Sellaisia, joista media haluaa kertoa oma-aloitteisesti.

Hyvät ystävät,

meidän on uudestaan luotava tämä puolue. Kääritään hihat ja ryhdytään hommiin!