Johanna lähikuvassa

Näkemyksiä ja kokemuksia:

Pesäpallokenttä mahtuu kaupunkiinkin

Viikko sitten Espoon pesis järjesti 550-vuotisjuhlamaratonottelun. Pelasin perjantain ja lauantain välisenä yönä teekkarien kesäpesisporukoiden "paikalliskamppailussa". Kello oli paljon ja vettä satoi, mutta tavattoman hauskaa oli. Voittajasta ei ole täyttä varmuutta. Kiitos järjestäjille upeasta tapahtumasta!

Turnaus järjestettiin suurelle ja rikkaalle kaupungille sopivissa puitteissa: Espoonlahden urheilupuiston jalkapallokentällä. Mailapuistoon ei näes hiekkatekonurmea ole enää riittänyt. Alkaisi olla korkea aika.

Espoon pesiksellä on tällä hetkellä C-ikäisissä pojissa mestaritason joukkue, mutta vaarana on, että koko jengi vaihtaa Helsinkiin Puna-Mustiin. Meilahdessa on sentään asialliset pelialustat. Tuossa viime viikon ennätysottelussa monet vanhemmat juniorit pelasivat tuntitolkulla putkeen keskellä yötä, kun kerrankin pääsivät kunnon kentälle.

Tarpeita on toki kaikilla lajeilla, mutta ei yksi kunnon kenttä väkivallattomalle taktiikkalajille voi olla liikaa vaadittu Espoon kokoisessa kaupungissa. Eiköhän siinä hätätilassa onnistu jalkapallokin siinä kuin jalkapallokentällä pesäpallo.