Johanna lähikuvassa

Näkemyksiä ja kokemuksia:

Armotonta lobbausta

Valehtelematta jo kymmenet erilaiset järjestöt ovat lähestyneet meitä kunnallisvaaliehdokkaita erilaisilla infopaketeilla, kyselyillä ja vaalikoneilla. Pelkästään päämedioiden (Helsingin Sanomat, Länsiväylä, MTV3 ja Yleisradio) vaalikoneiden huolellisessa täyttämisessä meni pari tuntia kussakin.

Olen vastannut joihinkin muihinkin kyselyihin, tutustunut nopeasti muutamaan infopakettiin ja jättänyt jo muutaman kyselyn kesken, kun kysymyksiä on yksinkertaisesti ollut liian paljon ja aikaa liian vähän.

Kaikki infopaketteja ja kyselyitä rakentavat järjestöt ovat varmasti tärkeällä asialla. Teitä "lobbareita" on nyt vain vaalien alla, näin ehdokkaan näkökulmasta, aivan liian monta liikkeellä. Kaikkien kyselyihin ja pyyntöihin on työssäkäyvän ihmisen yksinkertaisesti mahdotonta reagoida. Vaikka haluaisikin.

Lähetän nyt näin webbisivujeni välityksellä pahoitteluni kaikille niille järjestöille, joiden kyselyyn en ole ehtinyt vastata. Teette tärkeää työtä. Minua on kuitenkin vain yksi. Vastaamattomuuteni ei tarkoita, ettenkö arvostaisi työtänne. Älkää lannistuko. Ensi kerralla voisitte kuitenkin harkita, olisiko sitä kyselyä tai infopakettia mitenkään mahdollista tiivistää. Ihmisiä me ehdokkaatkin vain olemme.