Johanna lähikuvassa

Näkemyksiä ja kokemuksia:

Kouluihin hyvää ja terveellistä kasvisruokaa

Laadin Uudenmaan Keskustanuorille kesän puoluekokousta varten alla olevan aloitteen, jonka toki voin henkilökohtaisestikin allekirjoittaa.

Aloiteteksti alkaa

Ympäristösyistä meidän kaikkien olisi syytä rajoittaa lihankulutustamme. Myös koululaisista entistä suurempi osa syö arkisin kasvisruokaa. Valitettavasti kouluissa tarjottava kasvisruoka ei läheskään aina täytä kasvavien nuorten päivän energia- ja ravintoainetarvetta eikä välttämättä edes maistu juuri miltään. Pahimmillaan lautaselle saa ladata lähes pelkästään hiilihydraatteja ja ruuan energiatiheys on vain vaivoin suurempi kuin rasvattomalla maidolla. Lautasellinen "rasvatonta maitoa" ei kuitenkaan pidä nälkää kauan poissa.

Kasvisruuan on täysin mahdollista olla yhtä aikaa hyvänmakuista, ravitsemuksellisesti täysipainoista, sisältäen sopivasti niin hiilihydraatteja, proteiineja kuin rasvaakin, ja riittävän edullista kouluateriaksi. Uudenmaan Keskustanuoret esittääkin, että Keskusta Suomen suurimpana kunta- ja siten myös koulupuolueena ryhtyy osaltaan huolehtimaan siitä, että jatkossa kaikki kouluruokaloissa tarjottavat ateriat ovat täysipainoisia ja että kaikki koululaiset voivat päivittäin vapaasti valita kasvis- ja sekaruuan väliltä.

Aloiteteksti päättyy