Johanna lähikuvassa

Näkemyksiä ja kokemuksia:

Alla ajatuksiani kunnallisvaalien 2017 koittaessa. Uskon pitkäjänteisyyteen, en pikavoittoihin, ja allekirjoitan myös tavoitteeni aiemmissa vaaleissa.

Kokemusta

Olen nyt saanut vaikuttaa kaksi viimeistä vaalikautta Espoon teknisessä lautakunnassa sekä Keskustan valtuustoryhmän sihteerinä sekä viimeiset puolisen vuotta myös kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsenenä. Tiedän siis, mihin olen lupautunut asettuessani ehdolle.

Tunnen siis jo valmiiksi Espoon kaupungin, sen päätöksenteon sekä toimintatapoja. Olen vuosien mittaan nähnyt tehokkaita ja hukkaan valuneita tapoja vaikuttaa kaupungin toimintaan ja päätöksentekoon. Tiedän, ettei demokraattisessa järjestelmässä tehdä vallankumouksia ja muuteta tilannetta yhdessä yössä, mutta toisaalta myös tiedän, että pitkäjänteisellä ja systemaattisella työllä saa aikaan tuloksia. Haluan käyttää taitojani ja tietojani jatkossakin espoolaisten, myös sinun, asioista huolen pitämiseen jatkossakin.

Näkemystä

Pitkäjänteinen politiikan tekeminen vaatii kestävää visiota, johon eteen tulevia päätösvaihtoehtoja voi peilata. Tiedän olevani oikeassa paikassa. Tukevalle perustalle on hyvä rakentaa entistäkin parempaa tulevaisuutta, myös kaupungissa.

Uskon vahvasti, että Espoossakin on tilaa ja tarvetta kaltaisilleni päätöksentekijöille, jotka eivät ole rakentamassa poliittista uraa tai ajamassa jonkin eturyhmän asoita, vaan rohkeasti rakentamassa hyvää kaupunkia, niin ympäristöltään kuin palveluiltaankin, meille kaikille tavallisille espoolaisille iloinemme ja suruinemme; kaupunkia, jossa erilaiset valinnat ovat mahdollisia erilaisille ihmisille eri elämäntilanteissa ja jossa jokaisen kuntalaisen on hyvä elää, kasvaa ja sivistyä.

Kohtuutta

Julkisten palveluiden täytyy olla toimivia, tehokkaita ja vaikuttavia, mutta niiden ei tarvitse olla eikä niiden pidä olla hulppeita ja yltäkylläisiä; eikä meillä veronmaksajina olisi moiseen edes varaa. Tämä tarkoittaa, että sekä asioita valmistelevien virkamiesten että meidän niistä lopulta päättävien on koko ajan pidettävä huolta kohtuullisuudesta. Yhteisillä rahoilla on liiankin helppo rakentaa mahtavia muistomerkkejä, jotka eivät välttämättä lopulta palvele tarkoitustaan.

Olen pitkäjänteisesti tehnyt työtä sen puolesta, että myös Espoon kaupungin päätöksenteossa pysyy tolkku ja kohtuus mukana. Haluan jatkaa samalla tiellä. Parhaita käytäntöjä meiltä ja muualta seulomalla ja kehittämällä on mahdollista saada samalla rahalla enemmän aikaan palveluita järjestettäessä. Investointien kohdalla on joka kerta mietittävä, miten hanke palvelee kaupungin palvelutuotantoa ja tavallisia kuntalaisia, ja toisaalta sen käytettävyyttä ja kustannuksia koko elinkaaren aikana; liian varhain homehtuneista toimitiloista Espoossakin on jo aivan liikaa kokemuksia.